Gå ner i vikt utan att vara hungrig, med mättande mat

Många förknippar viktnedgång med att gå omkring hungrig och inte få äta sig mätt. Går det att äta sig mätt och ändå gå ner i vikt? Ja, det går faktiskt, om du väljer mat på ett smart sätt.

Viktväktarna har t.ex. ett program de kallar för mättande dag, som är ett lättare sätt att gå ner i vikt. Det gamla traditionella sättet hos viktväktarna bygger på att mäta, räkna på och registrera all mat du äter. Detta med hjälp av deras poängsystem som kallas ProPoints (tidigare points). Det gav bevisligen bra resultat för många, men en del tröttnade på att mäta, räkna och registrera varje dag.

Artikeln fortsätter under annonsen


I det nya konceptet mättande dag behöver du inte räkna, mäta och registrera vad du äter. Istället väljer du mat från en lista med ”mättande mat” och äter tills du är mätt. Observera dock, att oavsett vilken metod du använder för att gå ner i vikt, så ska du alltid sluta äta när du är mätt. Ät aldrig mer bara för att det är gott.

Många som går på Viktväktarna säger att mättande dag är det bästa som hänt när det gäller metoder för att gå ner i vikt.

Hur fungerar mättande dag?

apelsiner deladeGrunden är att när du köper och lagar mat, så väljer du ingredienser från en lista med mättande mat. Det enklaste är alltså att bara köpa sådant som finns på listan. Nästan alla grönsaker och frukter finns på listan med mättande mat.

Om du någon dag vill lyxa till det, äta ute eller unna dig en efterrätt, så går det också bra. I så fall följer du ProPoints-systemet den dagen och räknar poäng för det du äter. En del kör t.ex. mättande dag måndag-torsdag och ProPoints fredag-söndag.

Har du några frågor om detta eller erfarenheter av Viktväktarna så får du gärna lämna en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top