Bra broddar för löpning på vintern

För att undvika skador vid löpning på vintern så är par bra broddar att rekommendera. Dubbarna ska ge bra fäste mot underlaget och det är även mycket viktigt att broddarna sitter fast ordentligt på skorna.

Springyard cross countryEfter att ha läst Plus test av broddar, så köpte jag ett par Springyard cross country på Intersport för 219 kr. Numera säljs de under namnet Springyard sportgrip, men i vissa butiker finns fortfarande cross country kvar. Vad jag har förstått är det samma konstruktion och bara färgen på dubbarnas fäste skiljer?

Artikeln fortsätter under annonsen


Sätta på broddar på löparskorna

Nike air pegasus med broddar springyard cross countryDet krävdes viss ansträngning för att sätta på broddarna på mina Nike air pegasus löparskor, men när detta var gjort satt broddarna stabilt fast. Sulan på pegasus är egentligen inte optimal, då bakre delen har en stor hålighet i mitten. Detta gör att åtminstone en av de två bakre dubbarna riskerar att bli något vinklade vid fotisättning.

Jag testade Springyard cross country genom att springa på barmark, samt en blandning av is och snö. Mina intryck är att de sitter stabilt fast på skon och de känns säkra på snöigt och isigt underlag. Att de bakre dubbarna riskerar att hamna snett (på mina skor) var inget jag märkte av under löpningen. På barmark låter förstås dubbarna en hel del, men löpkänslan är ändå ok. Jag som inte är van vid vinterlöpning blev klart positivt överraskad.

Sammanfattningsvis så kan jag rekommendera dessa broddar till dig som ska ut och springa på vintern. Givetvis funkar de även bra för promenader.

Tips: Sätt på broddarna på skon innan du tar på dig skorna, då är det mycket lättare att få dem att sitta på rätt plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top