Bra vindavvisande löparjacka från SOC

löparjacka soc run wind

Jag har nu testat en fin och bra löparjacka av märket SOC; Run wind heter modellen för att vara exakt. Jackan finns både i herr– och dammodell, samt i olika färger. Den du ser till höger är herrmodellen. Inköpt på Stadium i paket med löpartights, för totalt 399 kr. Jackan kostar annars normalt 399 kr.

Artikeln fortsätter under annonsen


Innan när det var för kallt (4-8 grader) att springa i endast långärmad funktionströja, så använde jag funktionströja + fleecetröja. Det var skönt till en början, men efter 15-20 minuter kändes fleecetröjan som en våt filt. Kort sagt, fleece är varmt, men det andas inte. Dragkedjan åkte upp och ner för att vädra ut den varma fukten… Det funkade inte att träna löpning på det sättet!

Löparjackans konstruktion och funktion

Löparjackan är konstruerad för att andas och samtidigt hålla dig varm. Materialet TCS wind som SOC-jackan använder är både vind- och vattenavvisande.

Ok, de första minuterna i +6 grader kändes det lite kallt, men när jag väl börjat springa så var långärmad funktionströja + löparjacka helt perfekt! Jackan är tunn, men håller ändå vinden utanför. Det lätta duggregnet höll sig också utanför. I ena fickan finns en innerficka där man kan ha sin smartphone, t.ex. iPhone. Det finns också ett hål för hörlurskabeln.

Efter drygt 8 kilometers löpning konstaterade jag att SOC, Run wind var ett bra köp och ett bra tillskott i min löpargarderob.

Har du egna erfarenheter av denna eller andra löparjackor, så tar jag gärna emot tips och tankar i kommentarerna nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top