Kom igång med löpning

Är du sugen på att komma igång med löpning? Löpning är en bra motionsform som stärker hela kroppen och förbättrar konditionen. Efter några veckor kommer du också märka att du blir allmänt piggare av löpning.

Det gäller att börja försiktigt, speciellt om du är ovan vid att springa. Det är en god idé att börja med promenader under de första veckorna. Därefter är det också bra att inleda varje löprunda med 5-10 minuters promenad för att komma igång.

Artikeln fortsätter under annonsen


Öka träningsdosen långsamt. Tänk på att snabba ökningar av träningsmängden ökar skaderisken dramatiskt. Du behöver träna flera år innan du kan ge dig på längre lopp, t.ex. bergsmaraton.

Artikel om att börja med löpning

Aftonbladet har en bra artikel med flera kloka tips om hur du börjar med löpning. Bland annat nämns vikten av bra skor och att ett par bra skor normalt sett kostar minst 700 kr.

Skotips för löpning

Ett närmast klassiskt skotips är Nike air pegasus. Det är en löparsko med bra kvalité och god dämpning. Priset brukar ligga på drygt 1000 kr, men ibland kan man hitta förra årets modell för 700-800 kr. Denna Nike-sko presenteras i filmen nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top