Spikmatta hjälper mot smärta enligt ny forskning

I Dagens medicin skrivs det om en studie som har utvärderat spikmattans effekt. Studien kom fram till att en spikmatta kan lindra patienternas värsta smärtor.

Några långsiktiga effekter på kronisk smärta har dock inte kunnat ses. Det har inte gått att mäta några effekter på sömn, stress och ångest.

Artikeln fortsätter under annonsen


Docenten som lett studien öppnar upp för att framöver eventuellt kombinera annan behandling med användande av spikmatta. Forskarna vill nu gå vidare med att studera effekten av spikmatta i en större och längre studie.

Detta innebär viss upprättelse för spikmattan, som kritiserades kraftigt förra året. Kritiken var dock till stor del befogad, då smått fantastiska effekter utlovades. Detta utan belägg från forskning och medicinska studier saknades.

Mer information om den nya studien finns även i Expressen, Aftonbladet, GP, SvD, DN

Har du erfarenhet av att använda spikmatta?

Är spikmattan en bra eller dålig sak? Lämna gärna en kommentar nedan.

1 thought on “Spikmatta hjälper mot smärta enligt ny forskning

  1. Diana - tisdag, 7 september 2010

    Jag har använt spikmatta i lite över ett år nu, har whiplash samt andra problem med ryggen, inlusive migrän.. Jag tycker att spikmattan hjälper bra, blir mindre stel, får mindre smärta, mindre migränanfall, mindre muskelknutar och känner mej lite bättre helt enkelt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top