Tips för att bränna fett med promenader

Här följer ett mycket enkelt tips för att bränna mer fett under promenader. Häromdagen hittade jag nämligen en mycket intressant artikel om näringsämnen kopplat till träning och ork, Rätt bränsleblandning för bättre ork. Jag fastnade för tipset om ökad fettförbränning, en metod som är väldigt enkel att ta till sig.

”Ett tips för de som vill bli av med några kilo fett efter all helgmaten är att förlägga sina promenader före måltiderna då insulinnivåerna är lägst. Då är kroppen inställd på mer fett i bränslet. Följaktligen tär promenaden mer på det lagrade fettet än om man tar sin promenad efter maten.”

Artikeln fortsätter under annonsen


Vidare påpekas vikten av en väl balanserad kost och kolhydraternas viktiga funktion poängteras särskilt.

En personlig vän insatt inom området kunde bekräfta riktigheten i promenadrådet och tillade samtidigt.

När man lägger promenaderna innan måltiderna måste man tänka på att hjärnan använder BARA glukos (kolhydrater) som bränsle. Tar kolhydraterna slut (vilket risken är stor att den gör om man promenerar länge innan måltiden) så måste kroppen hämta glukos från annat ställe. Det som då händer är att kroppen bryter ner egna muskler och omvandlar proteinet till glukos. Risken är alltså förhållandevis stor att man bryter ner en massa muskler samtidigt som man bränner fett. Vid promenad innan måltid kan man med fördel ta lite rent protein innan. Det finns flera återhämtningsdrycker som innehåller protein. Exempel på livsmedel som är snabba att intaga och innehåller protein är ägg, mjölk, yoghurt.

Det är också bra att ha ätit en del långsamma kolhydrater för att tipset ska funka utan att ”förlora muskler”.

Rent generellt ska man alltid försöka äta så långsamma kolhydrater som möjligt. Undantaget är direkt efter träning, då socker är utmärkt.

Tips: 30 minuter promenad om dagen är mycket välgörande för kroppen och man blir piggare redan efter några veckor.

1 thought on “Tips för att bränna fett med promenader

  1. […] Ta det lugnt i början. Är du helt otränad, börja med att gå 30-minuters promenader några gånger i veckan. Troligen känner du dig allmänt piggare redan efter 1 månad! När du känner att du har en grundkondition, prova på en mer krävande aktivitet. T.ex. lätt joggning. Du kan också bränna fett med promenader. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top